Crashdiëten: welke zijn effectief?

0

Een persoon verliest bij het crashdieet in een korte tijd veel kilo’s waardoor het lijkt alsof het lichaam veel slanker is. Je lichaam vraagt om calorieën voor de dagelijkse activiteiten maar bij de crashdiëten eet je expres niet zoveel als je nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je snel gewicht verliest. Niet alle crashdiëten zijn effectief als het aankomt op het verliezen van gewicht. Ook niet alle crashdiëten zijn gezond om voor een lange tijd te gebruiken. Het wordt daarom aangeraden om een crashdieet maar kort te volgen. De volgende 4 crashdiëten werken voor de meeste mensen:

Soepdieet

Snel gewicht verliezen kan uitstekend met een soepdieet. Er zitten niet veel calorieën in soep doordat het grootste deel uit water bestaat. Er zitten wel veel groenten in zodat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt. Koolhydraten en vetten zijn echter bijna niet aanwezig waardoor het een effectieve manier is om snel af te vallen. De warme soep zorgt er hiernaast voor dat er minder honger is. Doordat je veel soep kunt eten krijg je ook niet snel honger.

Detox dieet

Het detox dieet reinigt simpelweg het lichaam. Het dieet is erop gericht om stoffen uit het lichaam te krijgen. Deze stoffen die in het lichaam belanden kunnen de stofwisseling wijzigen. Door deze wijzigen worden vetten niet gebruikt voor energie. Dat wordt tenminste beweerd door voorstanders van de diëten. Het eigen mechanisme wordt gebruikt om het lichaam te reinigen.

Fruitdieet

Je kunt snel lichter worden als je alleen maar fruit en groenten eet. Dit is het geval bij het fruitdieet. Het aantal calorieën worden sterk verlaagd bij het dieet doordat je enkel groenten en fruit eet. Het fruitdieet wordt gezien als een populaire crashdieet. Het is mogelijk dat shakes worden gedronken tijdens het dieet en smoothies. Dit wordt gedaan als aanvulling op de fruit en groenten.

Share.

About Author

Leave A Reply