Groene smoothies voor een gezond lichaam

0

Iedereen wil wel een gezond en slank lichaam. Een fout die mensen vaak maken is dat ze het gezonde vergeten. Ze proberen verschillende diëten en eten vaak zelfs minder om af te vallen, maar dit is niet de oplossing.

Groente en fruit

Voor een gezonde lichaam heeft onze lichaam voedingstoffen nodig en deze voedingstoffen haalt het vooral uit groente en fruit. Niet voor niks roept het voedingscentrum al jaren om meer groente en fruit te gaan eten, want dit is de brandstof dat ons lichaam nodig heeft. Onze lichaam is de hele dag door hard aan het werk en hiervoor heeft het brandstof. De brandstof komt in de vorm van voedingstoffen dat in groente en fruit zit.

Wanneer we genoeg groente en fruit binnen krijgen kan onze lichaam optimaal functioneren. Met voldoende energie kan onze lichaam vetten verbranden, onze weerstand omhoog houden en door de dag heen genoeg energie overhouden. Zo voel je door de dag heen lekker en heb je energie om dingen te doen. Je blijft ook nog eens op een goede gewicht zonder te verhongeren.

Groente smoothie

Het is natuurlijk moeilijk om voldoende groente en fruit binnen te krijgen, want voor het optimaal functioneren van je lichaam heb je 5 porties per dag nodig. Dit is voor veel mensen niet mogelijk en de meeste messen eten ook niet elke dag groente. De ideale oplossing is de groene smoothie, want hierin kun je al de groente en fruit stoppen dat je nodig hebt. De groene smoothies zijn een mix van groente en fruit. Het is ook een lekker drankje, want het fruit geeft het een zoetere smaak.

Een basis groene smoothie bestaat uit bladgroente en verschillende stukken fruit. Dit word dan in een blender samen gemixt. Het is ook belangrijk om nooit een sap perser te gebruiken, want een sap is veel minder gezond en het verliest veel van zijn mineralen. Het is ook belangrijk om er variatie in te houden en iedere keer andere groente en fruit te gebruiken. Door elke dag een groene smoothie te drinken, zorg je ervoor dat je lichaam voldoende voedingstoffen binnen krijgt en dat het heel gezond blijft.

Gezonde vetten

Veel mensen stoppen enkel groente en fruit in hun groene smoothies, maar wat veel mensen niet realiseren is dat we ook vetten nodig hebben. Veel mensen zullen het raar vinden klinken, maar onze lichaam heeft het toch echt nodig. Gezonde vetten zijn 1 van de voedingstoffen dat onze lichaam nodig heeft.

Voor de optimale groene smoothie, moet er dus ook nog wat extra in zodat je lichaam alles krijgt wat het nodig heeft. Naast de groente en fruit kun je nog een aantal dingen in doen en ook hiermee moet je de variatie in houden. De dingen die in de groene smoothies kunnen zijn rauwe eieren, melk, slagroom, yoghurt en kokosolie. In deze dingen ziet genoeg vet, zodat je lichaam ook de gezonde vetten binnen krijgt dat het nodig heeft.

 

Niet in een slok opdrinken

Een fout dat veel beginners ook maken is dat ze het hele groene smoothie in 1 keer opdrinken, maar dit is niet echt gezond. Vergeet niet dat er in de groene smoothie 5 of meer porties groente en fruit zit. Dit kan je lichaam niet allemaal in 1 keer verwerken. Je moet voor een goede resultaat de smoothie dan ook verdelen over de dag.

Met de informatie uit deze artikel kun je alvast aan een gezonde lichaam beginnen en online zijn er nog een tal van tips en groene smoothies recepten te vinden.

Share.

About Author

Leave A Reply