Het hebben van een opgeblazen gevoel

0

Relatief veel mensen in ons land hebben er soms wel eens last van: na het eten ontstaat er opeens een enorm opgeblazen gevoel in de buik. Het is een vervelend gevoel, en bovendien kun je er winderigheid op na houden. Maar hoe ontstaat dat eigenlijk, zo’n opgeblazen gevoel? En hoe kun je hier vanaf komen? Het zijn veel gestelde vragen rondom een opgeblazen gevoel.

Het ontstaan van een opgeblazen gevoel

Het ontstaan van een opgeblazen gevoel heeft allemaal te maken met eten. Dit gevoel ontstaat namelijk vrijwel altijd na het eten. In het lichaam bevindt zich een maag-darmkanaal. In dit kanaal bevindt zich een bepaalde hoeveelheid gas. Dit gas kan worden kwijt geraakt door dagelijks zo’n 10 tot 20 windjes te laten. Op deze manier wordt het gas naar buiten gebracht zodat er geen te veel aan gas aanwezig is in het maag-darmkanaal. Er kunnen zich echter situaties voor doen waarbij er meer gas in het darmstelsel aanwezig is. Dit heeft als gevolg dat je een opgeblazen gevoel krijgt en dat de buik erg opgezet kan voelen.

Het hebben van een opgeblazen gevoel kan erg vervelend zijn. Het is een zwaar gevoel, en kan ook nog eens flinke winderigheid opleveren. Je kunt je dus wel voorstellen dat het fijn is om te weten hoe je het opgeblazen gevoel kunt voorkomen, of kunt verhelpen. Op de website van www.opgezettebuikinformatie.nl is diverse informatie te vinden over het opgeblazen gevoel, de symptomen en hoe je er vanaf kunt komen.

Veel mensen vragen zich namelijk hoe ze er van af kunnen komen, gelukkig zijn hier diverse oplossingen voor al is een beetje geduld ook altijd van belang. Twee andere vaak voorkomende oorzaken zijn zwangerschap en dyspepsie. Wanneer er gedacht wordt dat er dyspepsie is, dan het altijd het meest verstandig om zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan, gezien deze het kan vaststellen.

Share.

About Author

Leave A Reply