Problemen met het hart en de vaten

0

Voor verscheidene problemen met het hart of in de bloedvaten is hart- en vaatziekten de officiële benaming. In Nederland zijn hart- en vaatziekten een cruciale doodsoorzaak. Het staat in de top 10 van veroorzakers van vroegtijdig overlijden. Binnen deze samengevoegde benaming zijn verscheidene ziekten te herkennen. Een hartaanval begint door een onderbreking van de bloedtoevoer in één van de hartvaten die het hart kan havenen.

Wat kan er gebeuren bij hart- en vaatziekten?
In de aderen die zich uit de aorta ontspringende kunnen zich opeengehoopte propjes vet ophopen. Als deze de aderen die zich uit de aorta ontspringende afsnijden kan het hart niet meer werken en zo ontstaat een hartinfarct. Bij het afsluiten van één van de bloedvaten in of naar de hersenen kan een herseninfarct optreden. Gaatjes tussen de hartkamers kunnen eveneens een mogelijkheid zijn.

Hart- en vaatziekten kunnen dodelijk zijn
Er ontwikkelen kwalen indien de pompfunctie van het hart verminderd. Het gaat om een aneurysma indien een slagader lokaal is verwijd. Als een slagader een ruptuur vertoond kan een persoon te veel bloed verliezen en overlijden. Er kan eveneens sprake zijn van diverse aandoeningen zoals vernauwing van de beenslagaders. De oorzaken van hart- en vaatziekten kunnen zijn: roken, weinig beweging en ongezonde voeding. De oorzaken zijn voornamelijk leefgewoontes die door velen als ongezond worden gezien. Door vetafzettingen aan de vaatwand vernauwen de vaten waardoor er klachten kunnen beginnen. Het bloed stroomt dan niet meer goed door het lichaam doordat er opstoppingen komen in het lichaam. Iemand die gezond leeft heeft minder kans op hart- en vaatziekten.

Share.

About Author

Leave A Reply