Spanningshoofdpijn

0

Spanningshoofdpijn is een type koppijn waarbij men problemen heeft met drukkende en/of klemmende pijn op een plek van het hoofd. De pijn kan van minuten tot vele dagen duren. Er wordt een verschil gemaakt tussen twee soorten spanningshoofdpijn. Episodische spanningshoofdpijn doet zich minder dan 15 dagen per maand voor. Daarnaast is er chronische spanningshoofdpijn waarbij iemand meer dan 15 dagen per maand koppijn.

Wat is de veroorzaker van spanningshoofdpijn?

Waar de pijn exact wordt ondervonden is voor iedereen verschillend. Het is een type koppijn dat veel voorkomt. Spanning is veelvuldig de veroorzaker van spanningshoofdpijn. Er zijn verschillende aspecten die de koppijn kunnen veroorzaken. Het is mogelijk dat de spieren van de nek, het hoofd en de schouders voor een te lange tijd te strak worden getrokken. Er zijn verschillende factoren die van toepassing kunnen zijn in het geval van spanningshoofdpijn. Voeding, overmatige stress of verschillende factoren uit de omgeving kunnen onder meer factoren zijn.

Waar wordt de pijn gevoeld?

Bij spanningshoofdpijn wordt op één of meerdere plekken van het hoofd een klemmende of bonzende hoofdpijn ervaren. Regelmatig is de pijn de hele tijd actief. Overgeven of misselijk zijn passen niet bij spanningshoofdpijn. De pijn kan door pijnstillers zoals Ibuprofen worden verzacht. Preventief behandelen bestaat onder andere uit toediening van amitriptyline. Bij een preventieve behandeling kun je na ongeveer anderhalf maand effect verwachten. De arts kan de persoon eveneens doorsturen naar een manuele therapeut. Therapie kan helpen door het minder strak maken van de wervels en spieren. Dit zorgt ervoor dat alles wat minder gespannen is en spanningshoofdpijn minder snel van toepassing is.

Share.

About Author

Leave A Reply