Hoe verloopt een goede bevalling?

0

Een vraag waarop menig vrouw graag een duidelijk antwoord op wil krijgen. Er is natuurlijk wel een ideale bevallingsproces maar helaas komt deze niet bij iedere vrouw voor omdat elke bevalling anders is. Niemand weet dus van te voren hoe het proces gaat verlopen. Vooral vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn vinden dit maar een enge gedachte maar doordat de wetenschap en technologie tegenwoordig erg ver is hoeft u zich geen zorgen te maken want onder begeleiding van verloskundigen en artsen komt het in (bijna) alle gevallen goed. Het ligt er ook vaak aan hoe fanatiek u er zelf mee bent. Want als u tijdens de zwangerschap gaat roken of drinken is de kans groter dat ongewenst gaat aflopen.

Eigen inspraak tijdens zwangerschap

Doordat de verloskundigen in Nederlands er veel kennis en ervaring hebben kunnen jullie zelf kiezen of u de bevalling thuis wilt doen of op het ziekenhuis. Beide mogelijkheden hebben hun eigen voordelen. Zo voelen vrouwen zich thuis vaker op hun gemak en dit is erg belangrijk bij een bevalling. Daar in tegen zijn er ook vrouwen die zich juist op hun gemak voelen op het ziekenhuis omdat daar altijd mensen in de buurt zijn die snel kunnen helpen. De keuze ligt dus volledig bij jullie. Veel vrouwen vinden het fijn dat ze zoveel eigen inspraak hebben tijdens hun zwangerschap.

Over het algemeen bestaat een goede bevalling uit een paar stappen. Eerst komen de weeën steeds vaker opzetten en doen meer pijn, daarna gaat je baarmoedermond open en gaan je vliezen breken. Door de persweeën wordt jullie baby naar buiten ‘geduwd’, als de verloskundige ziet dat je ontsluiting ver genoeg is, is het tijd om zelf mee te persen. Hierna gaat het snel, als de baby er uit is is het ergste gedeelte afgelopen maar dan moet de placenta nog naar buiten. Wanneer deze er ook uit is zit de bevalling er op en kunnen jullie genieten van je kindje.

Kraamzorg na de bevalling

Tijdens en na de bevalling krijg jullie te maken met een kraamverzorgende. Deze persoon is jullie aanspreekpunt na de bevalling waar jullie altijd om advies kunnen vragen. In de periode na de bevalling houd de kraamverzorgende alles goed in de gaten zowel de baby als jullie. Voor meer professioneel advies gaat u naar verloskundigen die u alles haarfijn kunnen uitleggen!

Share.

About Author

Comments are closed.