Informatie over de e-sigaret

0

Zei je in de vorige eeuw iets over een e-sigaret dan zou je raar aangekeken worden en voor gek verklaart worden. Echter vandaag de dag is de e-sigaret een trendy product dat ten opzichte van een tabak sigaret ook nog eens gezondheidsvoordelen met zich mee brengt.

Om te beginnen willen wij je erop wijzen dat als je niet rookt het ook niet verstandig is een e-sigaret te gaan dampen. De reden hiervan is dat de e-sigaret minder schadelijk is dan een tabak sigaret, maar zeker niet geheel onschadelijk.

Je kunt een e-sigaret kopen met een aantal doelen; goed koper “roken”, minder ongezond “roken” of volledig stoppen met roken.

Minder ongezond alternatief is een e-sigaret

Wanneer je wel wil blijven roken maar je gezondheid ook belangrijk vindt is het aan te raden over te stappen op de e-sigaret. Uit recent onderzoek is gebleken dat een e-sigaret lang niet zo schadelijk is als een tabak sigaret.
Ook heeft een e-sigaret als voordeel dat deze niet naar rook stinkt en je adem en kleding voortaan aangenaam blijven ruiken.

Goedkoper roken doe je met een e-sigaret

Wanneer je een e-sigaret als alternatief wil gebruiken voor een tabak sigaret ben je 85% goedkoper uit, hier in is alles mee gerekend, ook de aanschaf en het onderhoud. Een pakje sigaretten kost circa € 6,- en bevat 21 sigaretten, een flesje e-liquid kost € 4,95 en is te vergelijken met 120 sigaretten. Stukken voordeliger dus, waardoor je ook de aanschaf waarde van de e-sigaret terug zal verdienen.

E-sigaret en stoppen met roken

Je kunt een e-sigaret prima gebruiken om je nicotine verslaving geleidelijk aan af te bouwen. Dit doe je door jouw e-liquid aan te lengen met e-liquid van de zelfde smaak die geen nicotine bevat. Je verlaagd dan bijvoorbeeld iedere maand opnieuw het nicotine percentage, Zo kun je geleidelijk aan afbouwen.

Share.

About Author

Comments are closed.