Paleo dieet en gezond leven

0

Welke relatie heeft paleo en overgewicht? Het Paleo dieet is een nieuwe levensstijl van eten die ervoor gaat zorgen dat je opnieuw gezond en mogelijk genezen wordt van diabetes en overgewicht.

Diabetes en overgewicht

Diabetes is een chronische ziekte waarbij de bloedsuikerspiegel continu verhoogd is. Dikwijls heeft dat met onze eigen levensstijl te maken. We eten gewoon teveel bewerkt voedsel hoewel dat natuurlijk heerlijk is. Maar diabetes kan ook aanleiding geven tot hartfalen, hoge bloeddruk, nierfalen, opgezwollen voeten en veel meer. Het aantal mensen met diabetes is enorm toegenomen. Hoewel je met diabetes kan leven door inname van medicatie, kunnen de gezondheidsrisico’s enorm zijn.

Dikwijls gaat diabetes gepaard met overgewicht. Dit wil zeggen dat we in het algemeen teveel energie opnemen dan dat we kunnen verwerken. Onze eetpatronen zijn te eentonig, we eten we te weinig fruit en groenten en bewegen minimaal. Overgewicht kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de mens.

Maar wat is nu de oplossing om toch voldoende te kunnen eten zonder honger te lijden? Dit kan eigenlijk alleen nog maar bekomen worden door zelf gezond te koken. Zelf ben ik al in Amerika geweest en het is eigenlijk ongelofelijk hoe je echt op zoek moet gaan naar winkels die nog onbewerkt voedsel zoals gewone aardappelen, vlees en groenten verkopen. Het is bijna onvindbaar behalve in de grote supermarkt ketens. Daar begint natuurlijk het probleem al. Gelukkig hebben we daar in België en Nederland nog niet veel problemen mee.

Wat is paleo dieet

Paleo is eigenlijk terug gaan naar de staat van vroeger met name het eten van onbewerkt voedsel en proberen die koolhydraten (ook al leveren ze veel energie) te vermijden. We eten dus vooral vlees, vis, groeten, fruit en noten. In principe zijn zuivel, peulvruchten, granen, snoepgoed en niet plantaardige vetten uit den boze. Wel moet je opletten dat wanneer je geen melkproducten opneemt tijdens je paleo dieet, je via andere manieren de juiste hoeveelheid calcium binnenkrijgt. Maar eigenlijk is dat al te bereiken door het drinken van hard water. Noten zijn in dit paleo dieet dus ook belangrijke vezel- en vitamine vervangers. Probeer deze dan ook regelmatig in je voeding op te nemen.

Paleo recepten

Er zijn voor het paleo dieet verschillende paleo recepten op het internet vindbaar. Misschien wil je wel een e-book kopen dat je een ruime keuze geeft aan paleo recepten zodat je dagelijks kan variëren? Ga dan naar de site van ah recepten en kijk wat voor recepten wij voor jou klaar hebben.

Share.

About Author

Leave A Reply