Training van de core: sterke buikspieren

0

De buikspieren zijn een onderdeel van de core. Dit zijn alle spieren in het midden van het lichaam zoals de buikspieren, spieren in de onderrug, bilspieren en meer. Deze spieren worden veel gebruikt bij de dagelijkse activiteiten. Trainen van de core spieren is de afgelopen tien jaar alsmaar vaker gedaan. Het woord “core” is zelfs een trend geworden in de fitness wereld. Het voordeel van het trainen van de core is groot. De core wordt gebruikt voor alle bewegingen van het lichaam. Een sterkere core betekent dat deze bewegingen soepeler en makkelijker uitgevoerd kunnen worden. Vooral voor ouderen is een sterke core belangrijk voor de balans en stabiliteit van het lichaam. De spieren in de buik worden effectief gestimuleerd met het core oefeningen. Bij deze oefeningen worden de buikspieren gebruikt maar ook andere spieren in de core. Op deze pagina lees je een aantal tips voor core training.

Buikspieroefeningen

Heb je al eens een oefening gedaan voor de buikspieren? Dan is het zeker een sit-up of een crunch geweest. Dit zijn de twee oefeningen die bijna iedereen kent. Er bestaan honderden oefeningen die gedaan kunnen worden de buik. Sit-ups en crunches zijn buikspieroefeningen waar ieder mens kennis van heeft. Al liggen op de grond wordt de borst omhoog getild zodat de buikspieren zich aanspannen. De bekende buikspieroefeningen zoals sit-ups en crunches zijn jammer genoeg niet de meest effectieve buikspieroefeningen. Dat ze veel gedaan worden betekent niet dat het de beste oefeningen zijn.

Beste buikspieroefeningen

De beste buikspieroefeningen zijn de oefeningen waarbij de core betrokken wordt. Dit kunnen oefeningen zijn met een onstabiele ondergrond maar ook oefeningen met kabels of alleen het lichaamsgewicht. Side planks en normale planks zijn een effectief voorbeeld voor een oefening voor de core spieren. Er zijn echter nog veel meer oefeningen die geschikt zijn om de core te trainen. Alle oefeningen waarbij het lichaam in balans gehouden wordt trainen de core.

Share.

About Author

Comments are closed.