Zwangerschapsverlof, hoe is dat geregeld?

0

Iedere vrouwelijke werknemer of werkgever heeft tijdens de zwangerschap recht op zwangerschapsverlof. Een vrouw heeft minimaal recht op zestien weken zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof is het verlof dat een vrouw krijgt voor de uitgerekende datum. Bevallingsverlof is het verlof dat een vrouw krijgt na de bevalling.

Het maakt niet uit of een vrouw een eenling of een meerling krijgt. Het verlof is namelijk niet kind gebonden. Dat wil zeggen, dat het verlof niet langer wordt naarmate een vrouw in verwachting is van meer kinderen.

De totale duur van het verlof bedraagt dus minimaal zestien weken. Een zwangere vrouw kan minimaal zes en maximaal vier weken voor de uitgerekende datum verlof opnemen. Dat wordt het zwangerschapsverlof genoemd. Nadat de moeder is bevallen heeft zij vervolgens recht op minimaal tien weken bevallingsverlof. Het totale verlof duurt altijd minimaal zestien weken. Resterend zwangerschapsverlof wordt dan omgezet in bevallingsverlof.

Voorbeeld zwangerschapsverlof

Een vrouw neemt vijf weken voor de uitgerekende datum zwangerschapsverlof op. Ze bevalt keurig op de uitgerekende datum. Omdat ze minimaal recht heeft op zestien weken, wordt de resterende week van het zwangerschapsverlof omgezet in bevallingsverlof. Ze heeft dan elf weken lang recht op bevallingsverlof. Tegelijkertijd kan het dus ook zo zijn dat een vrouw langer dan zestien weken verlof krijgt. Stel een vrouw neemt zes weken voor de uitgerekende datum verlof op. Echter bevalt ze nog eens twee weken later. Ze heeft dan dus al acht weken zwangerschapsverlof genoten. Na de bevalling heeft ze ook nog eens recht op minimaal tien weken bevallingsverlof. In dat geval bedraagt het verlof dus achttien weken.

Zwangerschapsuitkering

Tijdens het verlof betaalt het UWV een zwangerschapsuitkering uit. Een werkneemster heeft tijdens het verlof recht op de WAZO. Een vrouw die als zelfstandige werkzaam is, heeft recht op een ZEZ-uitkering. In principe scheelt de hoogte zwangerschapsuitkering niet veel van elkaar. Het grote verschil is voornamelijk dat een WAZO uitkering door de werkgever wordt aangevraagd. Een de ZEZ-uitkering door de zelfstandige vrouw zelf zal moeten worden aangevraagd.

Share.

About Author

Leave A Reply